επικοινωνήστε μαζί μας στη δ/νση

Κυριακή, 23 Οκτωβρίου 2016

          Το Παράρτημα της Ο.Μ.Ε.P. Ιωαννίνων στο πλαίσιο των δραστηριοτήτων και των επιδιώξεών του για συνεχή επιμόρφωση και ενημέρωση των Νηπιαγωγών διοργάνωσε την Τετάρτη, 19 Οκτωβρίου 2016 και ώρα 17.30-20.30, βιωματικό σεμινάριο με θέμα: ''Μαθαίνω να Κινούμαι – Μαθαίνω Μέσω της Κίνησης'' με εισηγητή τον κ. Ζάραγκα Χαρίλαο, Επίκουρο Καθηγητή Π.Τ.Ν., Σχολή Επιστημών Αγωγής, Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων.
    Το συγκεκριμένο αναπτυξιακό πρόγραμμα Φυσικής Αγωγής που παρουσιάστηκε στηρίζεται στην αλληλεπιδραστική μάθηση και προσφέρει διασκεδαστικές κινητικές εμπειρίες που προέρχονται από τα φυσιολογικά πρότυπα της ανθρώπινης ανάπτυξης. 

   Στόχος του είναι η ανάπτυξη της επίγνωσης του σώματος (κινητικές δεξιότητες, ποιότητα της κίνησης), του χώρου, των σχέσεων με τους άλλους (εμπειρίες φροντίδας, μοιράσματος, εναντίωσης, ανάπτυξη ασφάλειας σε σωματικό και συναισθηματικό επίπεδο, ενίσχυση της ικανότητας για επικοινωνία και συνεργασία, της διαμόρφωσης ποιοτικών σχέσεων με τους άλλους), μέσω της αισθητηριακής, κινητικής και κιναισθητικής ενεργοποίησης των μελών του σώματος.
     Ένα σεμινάριο γεμάτο παιχνίδι, χαρά και γέλιο!!!!Ευχαριστούμε τον κ. Ζάραγκα, Επίκουρο Καθηγητή του Τμήματος Νηπιαγωγών του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων, που μας έδειξε καινούρια ψυχοκινητικά παιχνίδια και δραστηριότητες που μπορούμε πολύ εύκολα και με απλά υλικά να κάνουμε με τους μαθητές μας στο σχολείο!!! Μαθαίνω λοιπόν να κινούμαι .... ή αλλιώς μαθαίνω μέσω της κίνησης γιατί πάντα το κινητικό παιχνίδι αποτελεί ισχυρό εργαλείο στα χέρια των παιδαγωγών!!!

Κι όπως βλέπετε το καταδιασκεδάσαμε!!!!!!

Ανανεώνουμε το ραντεβού μας με ποικίλες ενδιαφέρουσες δράσεις στο εγγύς μέλλον!!!!!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου