O.M.E.P
Organisation Mondiale pour l’Éducation Préscolaire
World Organisation for Early Childhood Education
Organización Mundial para la Educación Preescolar
Παγκόσμια Οργάνωση Προσχολικής Αγωγής
Ελληνική Επιτροπή,  www.omep.gr
Παράρτημα Ιωαννίνων
Δ/νση: Αθ. Μαυρίδη 10,
ΤΚ 45221, Ανατολή, Ιωάννινα
rapdim@hotmail.gr




Ιωάννινα,   2 – 10 - 2014.
        Αριθ. Πρωτ.    9
        Προς
Τα μέλη του Παραρτήματος
      της Ο.Μ.Ε.Ρ.  Ιωαννίνων
        Τις/Τους Νηπιαγωγούς 
 της   Περιφέρειας Ηπείρου
Με την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς τα μέλη του ΔΣ του Παραρτήματος της Παγκόσμιας Οργάνωσης Προσχολικής Αγωγής Ιωαννίνων (Ο.Μ.Ε.P. Ιωαννίνων) σας εύχονται ολόψυχα καλό ξεκίνημα στο εκπαιδευτικό έργο που αναλάβαμε να φέρουμε σε πέρας. Επίσης, καλωσορίζουμε τα νέα μέλη στην Ένωση και ευχόμαστε σε όλους υγεία, δύναμη και θυμίζουμε ότι πρέπει να είμαστε χαρούμενοι αλλά και υπεύθυνοι, γιατί έχουμε στα χέρια μας την ελπίδα του μέλλοντος.
Το Παράρτημα της Παγκόσμιας Οργάνωσης Προσχολικής Αγωγής Ιωαννίνων (Ο.Μ.Ε.P. Ιωαννίνων) στο πλαίσιο των δραστηριοτήτων του και των επιδιώξεών του για συνεχή επιμόρφωση και ενημέρωση των Νηπιαγωγών διοργανώνει για τους μήνες Οκτώβριο- Νοέμβριο 2014 επιμορφωτικό σεμινάριο με
Θέμα: «ACT /Μικροί Μεγάλοι Μαζί Εναντίον της Βίας: ACT/ΜΜΜΕ-Βίας»

Σε συνέχεια του προηγούμενου βιωματικού σεμιναρίου που πραγματοποιήθηκε στο Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων στις 14 Μαΐου 2014, το Παράρτημα της Ο.Μ.Ε.Ρ. Ιωαννίνων
σε συνεργασία με το Σύλλογο Ελλήνων Ψυχολόγων διοργανώνει  κύκλο βιωματικών σεμιναρίων.
 Το Πρόγραμμα  ACT/ΜΜΜΕ-Βίας εφαρμόζεται με μεγάλη επιτυχία στην Ελλάδα και στην Κύπρο από ειδικά εκπαιδευμένους στις ΗΠΑ Ψυχολόγους του Σ.Ε.Ψ., και αποσκοπεί στην εκπαίδευση γονέων, εκπαιδευτικών, και ειδικών που ασχολούνται με μικρά παιδιά, ηλικίας από 0 έως 8 ετών, για την Πρόληψη της Βίας και την Προστασία των Μικρών Παιδιών και, επομένως, τη δημιουργία ενός υγιούς και ασφαλούς περιβάλλοντος για τα παιδιά,  στο οποίο θα διδάσκονται πώς να επιλύουν τις διαφορές τους με θετικό, μη-βίαιο τρόπο.
Σκοπός του παρόντος σεμιναρίου είναι η συνολική παρουσίαση του προγράμματος ACT/ΜΜΜΕ-Βίας. Οι συμμετέχοντες θα έχουν την ευκαιρία μέσα από βιωματικές ασκήσεις να έρθουν σε επαφή με τον τρόπο που δουλεύουν οι ενήλικες με παιδιά προσχολικής ηλικίας και πρωτοσχολικής ηλικίας πάνω στο θέμα πρόληψης της βίας.
Το σεμινάριο θα περιλαμβάνει και ώρες εποπτείας εφαρμογής του προγράμματος και η συνολική του διάρκεια θα είναι 30 ώρες για τις οποίες και θα δοθεί βεβαίωση από το Σύλλογο Ελλήνων Ψυχολόγων και την Ο.Μ.Ε.Ρ.

Εισηγήτρια: Άρτεμις Γιώτσα, Επίκουρη Καθηγήτρια του Παιδαγωγικού Τμήματος Νηπιαγωγών Πανεπιστημίου Ιωαννίνων.
Τόπος διεξαγωγής: Νηπιαγωγείο Πανεπιστημίου Ιωαννίνων- Πανεπιστημιούπολη Ιωαννίνων
Ημερομηνίες και ώρες διεξαγωγής σεμιναρίων:
Τετάρτη 22 Οκτωβρίου 2014, 5-8 το απόγευμα.
Τετάρτη 5 Νοεμβρίου   2014, 5-8 το απόγευμα
Τετάρτη 12 Νοεμβρίου 2014, 5-8 το απόγευμα
Τετάρτη 19 Νοεμβρίου 2014, 5-8 το απόγευμα

Κόστος συμμετοχής:
·         100 ευρώ για τα μέλη της ΟΜΕΡ και για όσους συμμετείχαν στο βιωματικό σεμινάριο στις 14 Μαίου 2014 και εκδήλωσαν ενδιαφέρον.
·         130 ευρώ για τα μη μέλη.
Λόγω του περιορισμού των θέσεων απαραίτητη προϋπόθεση για τη συμμετοχή σας είναι η κράτηση θέσης με προκαταβολή 50 ευρώ. Η προκαταβολή θα κατατεθεί στον τραπεζικό λογαριασμό 1010005074500-4 ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ: ΓΡΙΜΠΑΒΙΩΤΗ ΠΑΝΩΡΑΙΑ της Συνεταιριστικής Τράπεζας Ηπείρου το αργότερο μέχρι την Τρίτη 14 Οκτωβρίου. Σε περίπτωση ακύρωσης χωρίς έγκαιρη ενημέρωση (μέχρι  τη Πέμπτη 16 Οκτωβρίου) η προκαταβολή δεν επιστρέφεται. Στο τέλος του σεμιναρίου θα δοθεί απόδειξη για όλο το ποσό που έχει καταβληθεί συνολικά.

Δηλώσεις συμμετοχής και επιβεβαίωση κράτησης θέσης: Νόρα Γριμπαβιώτη, τηλ. 6981528468 και στο email: omep.seminaria@gmail.com.
 Ώρες επικοινωνίας: 17:00 - 20:00.
Για το ΔΣ του Παραρτήματος Ιωαννίνων

Η   Πρόεδρος                                                                                   Ο Γενικός  Γραμματέας


Έλλη  Δώνη                                                                                     Δημήτριος Ράπτης     

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΑ ΜΟΝΟΠΑΤΙΑ ΣΤΗΝ ΠΑΛΙΑ ΠΟΛΗ ΤΗΣ ΚΕΡΚΥΡΑΣ

Κοπή Πίτας OMEP Ιωαννίνων και Ιονίων Νήσων