ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ Δ/ΝΣΗ Π.Ε. & Δ.Ε. ΗΠΕΙΡΟΥ


Γραφείο Σχολικής Συμβούλου

44ης Εκπ/κής Περιφέρειας Προσχολικής Αγωγής



Ηγουμενίτσα 21 - 2 - 2013

Αριθ. Πρωτ. : 55

Θέμα: «Επιμορφωτικό σεμινάριο νηπιαγωγών»

Σχετ. : Π.Δ. 200/1998, Άρθρο 12, ΦΕΚ 161 Α΄ «Οργάνωση και λειτουργία νηπιαγωγείου»

Η Σχολική Σύμβουλος Π.Α. της 44ης εκπ/κής περιφέρειας σε συνεργασία με την ΟΜΕΡ (Παγκόσμια Οργάνωση Προσχολικής Αγωγής / Παράρτημα Ιωαννίνων), θα πραγματοποιήσει επιμορφωτικό βιωματικό σεμινάριο μουσειακής αγωγής με θέμα «Το παιδί μέσα από την τέχνη», με εισηγήτρια την κ. Δώνη Ελένη, νηπιαγωγό, υποψήφια διδάκτωρα στο Παιδαγωγικό Τμήμα Νηπιαγωγών του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων.

Μέσα από δημιουργικές δραστηριότητες, οι συμμετέχοντες θα έχουν τη δυνατότητα στο τέλος του σεμιναρίου, να δομήσουν ένα πρωτότυπο εκπαιδευτικό πρόγραμμα με θέμα το παιδί, βασισμένο στις αρχές Μουσειακής Αγωγής και της διαθεματικότητας. Πίνακες ζωγραφικής, αρχαιολογικά ευρήματα, μουσικές, τραγούδια και παιχνίδια, πασπαλισμένα με πολύ μαγεία και φαντασία θα ζωντανέψουν μέσα από θεατρικά δρώμενα και αυτοσχεδιασμούς και θα μας ταξιδέψουν στον κόσμο του παιδιού.

Το σεμινάριο θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη 28 Φεβρουαρίου 2013, ώρες 16.30 – 20.30 στο χώρο του Αρχαιολογικού Μουσείου Ηγουμενίτσας.

Υπενθυμίζουμε ότι η παρακολούθηση είναι προαιρετική. Επειδή οι θέσεις του σεμιναρίου είναι περιορισμένες θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας (τηλ. επικοινωνίας: 26650 - 25196 & 24895).



Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΑ ΜΟΝΟΠΑΤΙΑ ΣΤΗΝ ΠΑΛΙΑ ΠΟΛΗ ΤΗΣ ΚΕΡΚΥΡΑΣ

Κοπή Πίτας OMEP Ιωαννίνων και Ιονίων Νήσων