Προγραμματισμός Φεβρουαρίου-Μαρτίου

                                                                                               Ιωάννινα     06/02/2013
Αγαπητά Μέλη,
       Μαζί με τις ευχές μας για καλή χρονιά γεμάτη υγεία και αγάπη σε σας και την οικογένειά σας θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε για τις εκδηλώσεις του παραρτήματός μας για τους μήνες Φεβρουάριο και Μάρτιο.
Κοπή της πρωτοχρονιάτικης πίτας την Παρασκευή 22 Φεβρουαρίου 2013 και ώρα 21:30 στη Στοά Λούλη, Ανεξαρτησίας 78 στα Ιωάννινα. Τιμή συμμετοχής 12€.
Τετάρτη  20  Φεβρουαρίου 2013
Κύκλος βιωματικών σεμιναρίων για τη μουσική στην προσχολική ηλικία
«Ας παίξουμε με τα μουσικά όργανα…»
Εισηγητής:  Θεοχάρης Ράπτης, Λέκτορας Παιδαγωγικού Τμήματος Νηπιαγωγών, Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων
Στην επόμενη συνάντησή μας θα συνεχιστεί η προσπάθεια να αναδείξουμε στην πράξη την πολυδιάστατη φύση της μουσικής και μέσα από αυτή, την ευρύτητα των παιδαγωγικών της δυνατοτήτων. Αυτή τη φορά, ως συνέχεια της προηγούμενης συνάντησης, όπου βαρύτητα δόθηκε στο τραγούδι και στην κίνηση, θα τεθούν στο επίκεντρο κάποιοι τρόποι για να προσεγγίσουν τα παιδιά τον κόσμο των μουσικών οργάνων. Θα πειραματιστούμε και θα «δημιουργήσουμε» με τα απλά μουσικά όργανα που θεωρούνται κατάλληλα για παιδιά προσχολικής ηλικίας και με τα όργανα του σώματος, ενώ θα γίνει σύντομη αναφορά και στη σημασία των αυτοσχέδιων μουσικών οργάνων, καθώς και γενικότερα στους τρόπους παρουσίασης των μουσικών οργάνων στα παιδιά.
Ημερομηνία: Τετάρτη 22Φερουαρίου 2013
Ώρα έναρξης:  17:30- 20:00
Τόπος διεξαγωγής: Παιδαγωγικό Τμήμα Νηπιαγωγών Πανεπιστημίου Ιωαννίνων,
3ος όροφος, Αίθουσα Μουσικής
Η συμμετοχή είναι δωρεάν

Σάββατο  30  Μαρτίου 2013
«Μύθι, μύθι παραμύθι, μίλησε μου για την τύχη.., Έχω αλήθεια πεπρωμένο; Πες μου τι να περιμένω
Θεωρητικό μέρος
Βουτιά στο μαγικό κόσμο του μύθου θα κάνουμε σε αυτό το σεμινάριο και θα προσπαθήσουμε να βρούμε ιδέες για τον τρόπο με τον οποίο τα παιδιά μπορούν να διαπραγματευτούν το ρόλο που διαδραματίζουν η τύχη και το πεπρωμένο στη ζωή των ανθρώπων. Μέσα από επιλεγμένους μύθους και παραμύθια θα αναρωτηθούμε :
«Αν έχεις τύχη διάβαινε και ριζικό περπάτα» ή «Εσύ κάθεσαι κι η τύχη σου δουλεύει»;
 «Κάθισε, κόρη, αμέριμνη, τύχη σε περιμένει» ή «Ο μοχθεμένος έμπορας την τύχη έχει συντρόφισσα»;
Και σε συνάρτηση με τα παραπάνω είναι εξίσου ενδιαφέρον να δούμε ακόμη όχι μόνο με ποιον τρόπο ο μαγικός και μυθικός κόσμος της παραδοσιακής κοινωνίας απαντούσε σε τέτοιου είδους ερωτήματα, αλλά αν σε περιόδους κρίσης, όπως αυτή που βιώνουμε τελευταία, θα αφεθούμε στα δημιουργήματα της τύχης ή θα αναστρέψουμε τα πράγματα με προσωπικές επιλογές.
Βιωματικό μέρος
Μέσα από παιχνίδια ρόλων, κατασκευές και θεατρικά δρώμενα θα ζωντανέψουμε μύθους και παραμύθια με τα οποία μπορούμε να επεξεργαστούμε διαθεματικά με τα νήπια έννοιες όπως: τύχη, πεπρωμένο, ανασφάλεια, μετάβαση, αλλαγή, αυτοεικόνα, αυτοπεποίθηση.
Εισηγητές: Ο Δημήτρης Ράπτης ασχολείται με το Μύθο, τη Μυθολογία και το Λαϊκό Πολιτισμό. Στα ενδιαφέροντά του εκτός των άλλων είναι και η παιδαγωγική και διδακτική σημασία των λαϊκών αυτών αφηγήσεων στη μαθησιακή διαδικασία. Ο ίδιος έχει δημοσιεύσει διάφορα άρθρα και λαογραφικές μελέτες και έχει λάβει μέρος σε διάφορα συνέδρια.
Η  Δώνη Έλλη είναι νηπιαγωγός και υποψήφια διδάκτωρ του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων. Στα ενδιαφέροντα της εκτός των άλλων είναι η μουσειακή αγωγή και ο τρόπος με τον οποίον τα λαϊκά παραμύθια, οι μύθοι και οι λαϊκές παραδόσεις, μπορούν να χρησιμοποιηθούν στην επεξεργασία διαφόρων θεμάτων στο Νηπιαγωγείο.
Ημερομηνία: Σάββατο 30 Μαρτίου 2013
Ώρα έναρξης: 10:00- 14:00
Τόπος διεξαγωγής: Παιδαγωγικό Τμήμα Νηπιαγωγών Πανεπιστημίου Ιωαννίνων,
Αίθουσα σεμιναρίων, 1ος όροφος
Η συμμετοχή είναι δωρεάν
Όποιος επιθυμεί να συμμετέχει σε κάποιες από τις προγραμματισμένες εκδηλώσεις του παραρτήματός μας να δηλώσει συμμετοχή στα τηλέφωνα που ακολουθούν.
Στο τέλος των σεμιναρίων θα δοθούν βεβαιώσεις.
Επίσης, θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε ότι από 1/1/2013 η ετήσια συνδρομή ανέρχεται στα 18€.
Σας καλούμε να στηρίξετε με την παρουσία σας τις προγραμματισμένες εκδηλώσεις του παραρτήματός μας ώστε να διατηρήσουμε την εύρυθμη και βιώσιμη λειτουργία του.
Επικοινωνία για δηλώσεις συμμετοχών και οποιαδήποτε πληροφορία:
Βουνοτρυπίδου Κική: 6944912630
Κωλέτση Βάσω: 6974665614
Παππά Αθηνά athinaxpappa@yahoo.gr
 Με φιλικούς Χαιρετισμούς

 Για το Δ.Σ

       Η Πρόεδρος                                       Η  Γραμματέας
 Βουνοτρυπίδου Κυριακή                             Κωλέτση Βασιλική

Σχόλια

  1. Συγχαρητήρια για το «Ας παίξουμε με τα μουσικά όργανα…». Καλό θα ήταν να υπάρξει και συνέχεια με την ίδια θεματολογία!

    Ευχαριστούμε!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοσίευση σχολίου

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΑ ΜΟΝΟΠΑΤΙΑ ΣΤΗΝ ΠΑΛΙΑ ΠΟΛΗ ΤΗΣ ΚΕΡΚΥΡΑΣ

Κοπή Πίτας OMEP Ιωαννίνων και Ιονίων Νήσων