Σεμινάρια Παραρτήματος Ιωαννίνων σχ. έτους 2011-2012

Παγκόσμια Οργάνωση Προσχολικής Αγωγής Ελληνική Επιτροπή
Organisation Mondiale pour L'Éducation Préscolaire
World Organisation for Early Childhood Education
Organización Mundial para La Educación Preescolar
Παράρτημα Ιωαννίνων τηλ 2651 0 64320/45632
Ιωάννινα 10/10/2011



Αγαπητά μέλη

Σας ευχόμαστε καλή και δημιουργική σχολική χρονιά με νέες ιδέες και θετικό πνεύμα.
Θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε ότι το παράρτημά μας διοργανώνει δύο κύκλους σεμιναρίων για τη σχολική χρονιά 2011-2012, ως εξής:

Γνωρίζοντας ότι οι μαθηματικές έννοιες διαδραματίζουν σημαντικό ρόλο στον κόσμο των παιδιών, αποφασίσαμε να πραγματοποιήσουμε κύκλο βιωματικών εργαστηρίων με θέμα τα μαθηματικά στο νηπιαγωγείο. Εισηγήτρια θα είναι η κα Ζωή Νικηφορίδου, Διδάκτωρ του Παιδαγωγικού Τμήματος Νηπιαγωγών του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων. Τα επιμέρους θέματα των σεμιναρίων θα είναι: οι αριθμοί και οι πράξεις, η άλγεβρα (κανονικότητες, ισότητες), η ανάλυση και οργάνωση δεδομένων (στατιστική, απλά διαγράμματα), οι σχέσεις χώρου και η γεωμετρία (σχήματα, προσανατολισμός, μετασχηματισμοί) και οι μετρήσεις (αντιστοιχίσεις, μεγέθη, μονάδες και διαδικασίες μέτρησης). Το πρώτο εργαστήρι με θέμα «Μαθηματικές έννοιες και ανάλυση δεδομένων στο Νηπιαγωγείο» θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 22 Οκτωβρίου 2011 στο χώρο του Πειραματικού Νηπιαγωγείου Ιωαννίνων στις 10:00 π.μ και η διάρκειά του θα είναι 3 ώρες .
Ο δεύτερος κύκλος βιωματικών σεμιναρίων αφορά την Μουσειακή αγωγή. Αναλυτικότερα διοργανώνουμε κατά τη διάρκεια των επόμενων μηνών σεμινάρια με θέμα «Μουσειακή Αγωγή και γιορτές στο Νηπιαγωγείο (Χριστούγεννα, παγκόσμια ημέρα του παιδιού και απόκριες)» και «Η Μουσειακή Αγωγή μέσα από τα μουσεία των Ιωαννίνων».Το πρώτο Σεμινάριο με θέμα «Μουσειακή αγωγή και η γιορτή Χριστουγέννων» θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 19/11/2011 στο χώρο του Πειραματικού Νηπιαγωγείου Ιωαννίνων στις 10:00 π.μ και η διάρκειά του θα είναι 3 ώρες. Εισηγήτριες θα είναι οι κυρίες Σταυρίδου Παναγιώτα Νηπιαγωγός και η Έλλη Δώνη υποψήφια Διδάκτωρ του Παιδαγωγικού Τμήματος Νηπιαγωγών του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων. Το δεύτερο σεμινάριο με θέμα «Μουσειακή Αγωγή και η παγκόσμια ημέρα του παιδιού» θα πραγματοποιηθεί στον ίδιο χώρο την Τετάρτη 7/12/2011 και ώρα 18:00 με εισηγήτρια την κα Έλλη Δώνη υποψήφια Διδάκτωρ του Παιδαγωγικού Τμήματος Νηπιαγωγών του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων.

Σας ενημερώνουμε ότι το κόστος συμμετοχής για το κάθε ένα από τα παραπάνω σεμινάρια θα είναι 10 € και για τα μη μέλη 15 € και θα δοθούν βεβαιώσεις παρακολούθησης. Επίσης θα θέλαμε να σημειώσουμε ότι τα τμήματα θα είναι αυστηρά ολιγομελή των 25 ατόμων και θα υπάρξει σειρά προτεραιότητας. Η συμμετοχή σας σε κάποιο από τα σεμινάρια δεν θα είναι δεσμευτική για όσα θα επακολουθήσουν.
Όποιο μέλος ενδιαφέρεται, παρακαλούμε να δηλώσει έγκαιρα τη συμμετοχή του στο τηλέφωνο 2651024106 ( Γκόγκου Αριστούλα) απογευματινές ώρες.
Περιμένουμε να τιμήσετε με την παρουσία σας αυτές μας τις εκδηλώσεις. Για οποιαδήποτε πληροφορία είμαστε στη διάθεσή σας.

Για το Δ.Σ

Η Πρόεδρος Η Γραμματέας

Βουνοτρυπίδου Κυριακή Γκόγκου Αριστούλα

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΑ ΜΟΝΟΠΑΤΙΑ ΣΤΗΝ ΠΑΛΙΑ ΠΟΛΗ ΤΗΣ ΚΕΡΚΥΡΑΣ

Κοπή Πίτας OMEP Ιωαννίνων και Ιονίων Νήσων