Σεμινάριο:"Οι τεχνικές αφήγησης στο Νηπιαγωγείο"
Αγαπητές συναδέλφισσες και αγαπητοί συνάδελφοι,
   Με την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς τα μέλη του ΔΣ του Παραρτήματος Ιωαννίνων της Παγκόσμιας Οργάνωσης Προσχολικής Αγωγής (Ο.Μ.Ε.P. Ιωαννίνων) σας εύχονται ολόψυχα καλή αρχή και όλοι μας να έχουμε μια πολύ ήρεμη και δημιουργική χρονιά.
    Ευχόμαστε σε όλους υγεία και δύναμη για να μπορέσουμε να φέρουμε σε πέρας το δύσκολο έργο μας! Τα παιδιά, η ελπίδα του μέλλοντος βρίσκεται στα χέρια μας, γι’ αυτό και πρέπει όλοι μας να είμαστε αισιόδοξοι, χαρούμενοι και υπεύθυνοι παρά τις  δυσκολίες, για να τους προσφέρουμε τα καλύτερα εφόδια για το μέλλον.
Με χαρά σας πληροφορούμε ότι το Παράρτημα της Ο.Μ.Ε.P. Ιωαννίνων στο πλαίσιο των δραστηριοτήτων του και των επιδιώξεών του για συνεχή επιμόρφωση και ενημέρωση των Νηπιαγωγών διοργανώνει την Τετάρτη, 11 Νοεμβρίου 2015 και ώρα 6-9 μμ. βιωματικό σεμινάριο με θέμα:
«Οι Τεχνικές της αφήγησης ενός παραμυθιού»

Αρκούν οι πρώτες λέξεις ενός παραμυθά, για να αρχίσουν οι μαγικές εικόνες να ξετυλίγονται μπροστά μας. Εικόνες που θα μας ταξιδέψουν σε κόσμους φανταστικούς, γεμάτους απρόσμενα γεγονότα, μαγικά αντικείμενα και ήρωες αποφασισμένους να περιπλανηθούν στους δρόμους των παραμυθιών.
Σε αυτό το εργαστήρι θα ανακαλύψουμε τις τεχνικές με τις οποίες οι παραμυθάδες καταφέρνουν και ζωντανεύουν τους ήρωες των παραμυθιών και τα κατορθώματα τους.
·         Πως μαθαίνουμε ένα παραμύθι χρησιμοποιώντας τις εικόνες; (Η δύναμη της εικόνας και μυθοπλασία).
·         Πως χρησιμοποιούμε τον λόγο για να αφηγηθούμε μια ιστορία; (Η δύναμη του προφορικού λόγου).
·         Πως ένας αφηγητής χρησιμοποιεί το σώμα, την έκφραση και τη μιμική για να ζωντανέψει ένα παραμύθι;

Εισηγήτρια:  κ. Μαρία Μαχαίρα, Αφηγήτρια.
Η συμμετοχή είναι δωρεάν και θα δοθεί βεβαίωση παρακολούθησης. Επισημαίνουμε ότι λόγω του βιωματικού χαρακτήρα του σεμιναρίου θα περιοριστούμε στα 25 άτομα.
Τόπος διεξαγωγής: Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων, Τμήμα Νηπιαγωγών, 1ος όροφος (θα αναγράφεται στην εξωτερική πόρτα η αίθουσα).
Δηλώσεις συμμετοχής: Νόρα Γριμπαβιώτη, τηλ. 6981528468 και στο email: omep.seminaria@gmail.com. Ώρες επικοινωνίας : 12.00-16.00 και 21.00-22.00.



Για το ΔΣ του Παραρτήματος Ιωαννίνων

Η   Πρόεδρος                                         Ο Γενικός  Γραμματέας
Έλλη  Δώνη                                               Δημήτριος Ράπτης      

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΑ ΜΟΝΟΠΑΤΙΑ ΣΤΗΝ ΠΑΛΙΑ ΠΟΛΗ ΤΗΣ ΚΕΡΚΥΡΑΣ

Κοπή Πίτας OMEP Ιωαννίνων και Ιονίων Νήσων