Σεμινάριο:"Η κούκλα στο χώρο της εκπαίδευσης"
Εκλογές 2015
Αγαπητά μέλη,
Αγαπητές συναδέλφισσες και αγαπητοί συνάδελφοι,

σας πληροφορούμε ότι το Παράρτημα της Ο.Μ.Ε.P. Ιωαννίνων στο πλαίσιο των δραστηριοτήτων του και των επιδιώξεών του για συνεχή επιμόρφωση και ενημέρωση των Νηπιαγωγών διοργανώνει βιωματικό σεμινάριο το Σάββατο, 5 Δεκεμβρίου 2015 και ώρα 9.00- 13.00, με εισηγητή τον κ. Απ. Μαγουλιώτη και θέμα:

«Η κούκλα στο χώρο της εκπαίδευσης»

Με άχρηστα υλικά και πολύ φαντασία θα φτιάξουμε πρωτότυπες κούκλες κουκλοθεάτρου και μετά θα τις ζωντανέψουμε.
Πιο συγκεκριμένα το σεμινάριο περιλαμβάνει:
α. Θεωρία: Οι δυνατότητες της κούκλας στην εκπαιδευτική πράξη.
β. Εργαστήριο 1: Κατασκευή «κούκλας της τάξης» και η χρήση της
    Εργαστήριο 2: Κατασκευή μιας «τυχαίας κούκλας» και η χρήση της
    Εργαστήριο 3: Κατασκευή μιας «επίπεδης κούκλας» και η χρήση της
    Εργαστήριο 4: Οι βασικές τεχνικές της κούκλας.
Για την κατασκευή των αυτοσχέδιων κουκλών καλό θα ήταν να φέρετε μαζί σας στο σεμινάριο
τα παρακάτω υλικά:
  • Ένα χάρτινο κουτί (μέγεθος παπουτσιών)
  • Μαρκαδόροι, κόλλα, χαρτοταινία, μερικά χαρτιά Α4, ξυλαράκια για σουβλάκια
  • Δύο πολύ μικρά καλσόν (βρεφικά) ή δύο κάλτσες μεγάλες και τέσσερις μικρές κάλτσες
  • Mεταξοβάμβακα (ένα τετραγωνικό μέτρο) ή 2 εφημερίδες.
  • Ψαλίδι, βελόνα, κλωστές, καρφίτσες.


Σύντομο Βιογραφικό σημείωμα του εισηγητή

Ο Απόστολος Μαγουλιώτης είναι Καθηγητής στο Παιδαγωγικό Τμήμα Προσχολικής Εκπαίδευσης του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας και διδάσκει στο Προπτυχιακό Πρόγραμμα Σπουδών μαθήματα: Εικαστικών Εφαρμογών και του Κουκλοθεάτρου. Επίσης στο ίδιο Τμήμα διδάσκει στο Μεταπτυχιακό Πρόγραμμα Σπουδών του Τμήματος με θέματα που αφορούν το σχεδιασμό, την αξιολόγηση και την παραγωγή παιδαγωγικού υλικού. Τα ερευνητικά και τα καλλιτεχνικά του ενδιαφέροντα σχετίζονται με δραστηριότητες που έχουν ως στόχο τη διερεύνηση παραγόντων πρόκλησης δημιουργίας και ειδικά την ανακάλυψη αξιών - δυνατοτήτων των υλικών και τεχνικών ως μέσον Εικαστικής και Κουκλοθεατρικής έκφρασης και δημιουργίας στο χώρο της εκπαίδευσης.

Τόπος διεξαγωγής: Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων, Τμήμα Νηπιαγωγών, 1ος όροφος (θα αναγράφεται στην εξωτερική πόρτα η αίθουσα). Στους συμμετέχοντες θα δοθεί Βεβαίωση παρακολούθησης.

 Επίσης, σας ενημερώνουμε ότι το Σάββατο, 5 Δεκεμβρίου 2015 θα πραγματοποιηθεί η ετήσια Γενική Συνέλευση των μελών του Παραρτήματος και θα διεξαχθούν στον ίδιο χώρο οι εκλογές για την ανάδειξη του νέου Διοικητικού Συμβουλίου του Παραρτήματος  και της Διοικούσας της Ο.Μ.Ε.Ρ Ελλάδας.
Σημαντικές διευκρινήσεις
Ø  Ποιοι ψηφίζουν: Στις αρχαιρεσίες της 5ης Δεκεμβρίου 2015 εκλογείς είναι τα τακτικά μέλη των Παραρτημάτων που έχουν εκπληρώσει τις οικονομικές τους υποχρεώσεις. Αν υπάρχουν μέλη δηλωμένα ως φοιτητές, τα οποία έχουν αποφοιτήσει, μπορούν να το δηλώσουν με δήλωση του Ν.1599/1986 και να ψηφίσουν. Μέλη που την τελευταία διετία δεν είναι ταμειακώς εντάξει δεν μπορούν να ψηφίσουν.
Ø  Υποψηφιότητα για το Δ.Σ. Παραρτήματος μπορούν να θέσουν τα μέλη που είναι γραμμένα στα τοπικά Παραρτήματα. Το ίδιο ισχύει και για την Εξελεγκτική Επιτροπή. Όσοι επιθυμούν να είναι υποψήφιοι από τα μέλη ενός Παραρτήματος, υποβάλλουν έγγραφη αίτηση στον Γενικό Γραμματέα του Παραρτήματος (ο οποίος ενημερώνει τη Διοικούσα) μέχρι 7 μέρες πριν από τις αρχαιρεσίες (29-11-2015) και το Δ.Σ του Παραρτήματος τους ανακηρύσσει υποψηφίους. Για την περίπτωση των Παραρτημάτων, υποψηφιότητες γίνονται δεκτές ακόμα και την ημέρα των αρχαιρεσιών και τα νέα ονόματα συμπληρώνονται στο ψηφοδέλτιο χειρόγραφα (Κανονισμός Λειτουργίας, Εκλογές Υποψηφιότητες Μελών).
Ø  Όσοι είναι ενεργά (οικονομικά τακτοποιημένα για το τρέχον σχολικό έτος) μέλη του Παραρτήματος Ιωαννίνων της Ο.Μ.Ε.Ρ. και όσοι εγγραφούν ως μέλη του Παραρτήματος την ημέρα αυτή, θα παρακολουθήσουν δωρεάν το σεμινάριο. Η συμμετοχή όλων των υπολοίπων που επιθυμούν να το παρακολουθήσουν ανέρχεται στα 10 Ευρώ.
Είναι ιδιαίτερα σημαντικό για τη βιωσιμότητα και την εύρυθμη λειτουργία του Παραρτήματός μας να συμμετάσχουμε όλοι στην εκλογική διαδικασία.
Γνωρίζουμε ότι ο χρόνος σας είναι πολύτιμος και οι υποχρεώσεις σας πολλές, αλλά αν θέλουμε να συνεχίσει να υπάρχει το Παράρτημά μας, πρέπει όλοι μας να θεωρήσουμε τη συμμετοχή μας στην εκλογική διαδικασία ως μια από τις υποχρεώσεις μας.

Δηλώσεις συμμετοχής: Νόρα Γριμπαβιώτη, τηλ. 6981528468 και στο email: omep.seminaria@gmail.com. Ώρες επικοινωνίας : 12.00-16.00 και 21.00-22.00.



Για το Δ.Σ. του Παραρτήματος Ιωαννίνων



Η   Πρόεδρος                          Ο Γενικός  Γραμματέας


Έλλη  Δώνη                           Δημήτριος Ράπτης     


Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΑ ΜΟΝΟΠΑΤΙΑ ΣΤΗΝ ΠΑΛΙΑ ΠΟΛΗ ΤΗΣ ΚΕΡΚΥΡΑΣ

Κοπή Πίτας OMEP Ιωαννίνων και Ιονίων Νήσων